štvrtok 29. novembra 2018

O značke: Prírodná kozmetika ALVERDE (DM Drogerie)

Alverde je prírodná kozmetika, ktorá používa iba suroviny z biologicky kontrolovaných prísad. Zakúpite ju výhradne v sieti DM Drogerie, cena je naozaj veľmi príjemná a má certifikát BDIH. Čo to znamená?

Do predaja sa dostala v roku 1989 ako jedna z prvých značiek prírodnej kozmetiky. V predajniach Dm v Česku (info o Slovensku som nenašla :D) je dostupná od roku 2002. Spája v sebe vysoko hodnotné rastlinné aktívne látky s najnovšími vedeckými poznatkami. Vytvára tak veľmi presvedčivú a bohatú škálu produktov, pričom má na trhu stabilnú pozíciu. Priaznivcom prírodnej kozmetiky ponúka okrem produktov na starostlivosť o pleť, telo a vlasy aj dekoratívnu kozmetiku, špeciálne detské produkty či ucelenú radu pre mužov alverde MEN. V Nemecku je dokonca jednou z najpredávanejších prírodných značiek (ak nie tá naj).

Produkty sú certifikované ako "kontrolovaná prírodná kozmetika"a nesú znak BDIH. To znamená, že pri výrobe sú uprednostňované čisté prírodné suroviny. Dôležitú úlohu hrá ekologická znášanlivosť produktu, postupy výroby, ktoré nezaťažujú životné prostredie a šetria prírodné zdroje a optimálna biologická odbúrateľnosť surovín. Veľká časť produktov je VEGAN, čo zaručuje, že neobsahujú látky živočísneho pôvodu a na zvieratách nebol testovaný ani výsledný produkt. Alverde kladie veľký dôraz na trvalú udržateľnosť aj pri výbere obalov. Vo väčšine nájdete i príbalový leták. Papier, z ktorého sú obaly vyrobené nesú zase certifikát FSC, ktorý garantuje, že pochádza z príkladne obhospodárovaných lesov a kontrolovaných zdrojov s 50% recyklovateľným podielom. 

Výhody kozmetiky
  • neobsahuje syntetické, vonné, konzervačné ani živočíšne látky
  • neobsahuje minerálne oleje
  • označenie Vegan, certifikát BDIH (označenie kontrolovanej prírodnej kozmetiky)
  • pestrosť (vlasové, telové, dekoratívna kozmetika...)
  • priaznivá cena
  • príjemné vône   

Osobné skúsenosti 
Alverde som chcela vyskúšať veľmi dlho. Mala som bezoplachovú kúru na vlasy s aloe vera a ibištekom (majú ju stále) a bola vcelku príjemná, nie však natoľko, aby som ju kúpila znova Vlasy zjemnila, uhladila a prevoňala ale po čase mi začala vadiť taká alkoholová zložka vône. Vo fľaštičke s rozprašovačom ste videli i oddelenú olejovú a tekutejšiu fázu, používala som ju hlavne na končeky. Momentálne skúšam jeden produkt z dekoratívky - kontúrovaciu a rozjasňovaciu paletku, recenziu na ňu uvidíte onedlho. Za mňa určite áno, je to značka, ktorá stojí minimálne za vyskúšanie :)

Sledujte ma aj na Instagrame: @recenziekozmetiky

Zdroj: www.bio-life.cz/clanky/prirodni-kosmetika/prirodni-kosmetika-alverde.html

7 komentárov:

  1. Zatiaľ všetky produkty, ktoré som od Alverde vyskúšala, boli výborné a bola som s nimi veľmi spokojná - a to, že väčšina je vegánska a netestovaná, je u mňa obrovským plusom ❤
    BEE A CHANGE // Facebook Page // READ ABOUT "ČIERNA OVCA BY MYLO"

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem od této značky moc výrobků neměla, ale koupila jsem si jejich adventní kalendář, tak se těším, že toho vyzkouším více.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. raz mali fajn limitku a tam bola lícenka v balení ako rúž.tá bola tak super.potom mali limitku,kde bola parádna maskara na obočie.taká maličká,dobrý odtien.a ešte mali limitku kde bol lesk na pery.ale taký nelepivý a vo farbe lepšieho dotieňa pier.no ide im karta niekedy.šampony nekupujem,su fuj.ale telové mlieko znesiem rada,fluid s nejakým blatom alebo čím bol lepší priemer.a mám práškový púder a práškovú lícenku.s nimi som spokojná,nie je to top level,ale že to je prírodnejšie,tak znesiem,že to potrebuje po pár hodinách navrstviť.. a ešte mám hnedú linku.v takej mini kompotovej flaške.je matná a dobre sa nanáša.takmer okamžite zasychá,asi to bude chlastom,ktorým alverde rozhodne nešetrí.a mám i dva štetce alverde.jeden na linku a druhý na tiene.oba sú jemné, nemajú snahu opadavať alebo kríviť sa.ak to zhrniem,za nízku nákupnú cenu som schopná čo to dopustiť a byť viac menej spokojná.ale držím sa pri zemi,chápem, že doma nemám high end.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mega koment! Ďakujem za úprimné napísanie tvojich skúseností, dosť si ma navnadila teraz tými štetcami, keďže pár dní dozadu sa mi zlomil môj obľúbený na make-up tak tieto vyzerá celkom sľubne.

      Potom aj tie lícenky, videla som na pár blogoch, kde boli recenzie a vzišli slušne. Keď náhodou sem ešte zavítaš, zaujímalo by ma aj či používaš i inú prírodnú kozmetiku a či to vieš porovnať? Teda, aká prírodná značka je podľa teba ešte fajn a čo konkrétne od nich ;) Dosť by to pomohlo určite aj iným, čo tu niekedy v budúcnosti prídu ;)

      Odstrániť
  4. skuuusim ale na vlasy mam velmi rada ciste svedsku vegansku kozmetiku maria nila a hlavne radu minerals a tie stylingove vosky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. skuuusim ale na vlasy mam velmi rada ciste svedsku vegansku kozmetiku maria nila a hlavne radu minerals a tie stylingove vosky

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak toto urcite nie je prirodna kozmetika

    OdpovedaťOdstrániť