štvrtok 18. júna 2020

Recenzia: Catrice HD Liquid Coverage make-up

Novinka to už dávno nie je, no mne, zaryto konzervatívnej dievčine, ktorá 6 rokov používala rovnaký make-up tak príde :) Už nejaký čas som po ňom pozerala hlavne kvôli perfektným recenziám a údajne veľmi dobrej krycej schopnosti, čo ja, kvôli pigmentom po akné, potrebujem. 


Veľkosť: 30 ml
Cena: cca 7 €
Dostupnosť: drogérie aj internet 
Pôvod: Catrice je nemecká značka ale kozmetika sa vyrába v Taliansku

Oficiálne info 
Catrice HD Liquid Coverage ponúka vysoké, no stále prirodzené krytie, ktoré nezaťažuje pleť a zanecháva na nej veľmi ľahučký pocit - tak, ako druhá pokožka. Zatiaľ čo pleti prináša hladkosť a bezchybnosť, jeho tekuté zložene je mimoriadne vysoko výkonné a dlhotrvácne. Nedokonalosti prekryje až na 24 hodín a zmatní pleť. 

Vegan product. 
Pre koho je určený? 
Samotná značka neurčuje konkrétny typ pleti, pre ktorý má make-up najlepšie fungovať, no poviem vám, že som čítala názory báb so suchou pleťou aj mastnou pleťou a všetky si ho chválili. U mastnej pleti je to normálne, pretože jej prirodzený lesk matujúci efekt utlmí ale veľa dievčat so suchou pleťou sa tohto make-upu možno bojí, no očividne vôbec nemusí, pretože funguje aj u väčšiny z nich :) Ak by sa tak náhodou nestalo, skúste siahnuť po Catrice HD Liquid Radiance (rozjasňujúca verzia môže byť pre suchý typ pleti ešte lepšia). Ja osobne mám pleť zmiešanú a taktiež mi sadol. Preto by som ho zaradila ako vhodný pre všetky typy pleti :)

Môj názor
Ako som spomínala, mám zmiešanú pleť a už dlhodobo sú mojím najväčším problémom pigmentácie po akné. Potrebujem teda naozaj dosť krycí make-up, ktorý vytvorí peknú vrstvu a je na pleti čo najľahší, aby neupchával póry (roky som používala Dermacol Barrandov Studio - veľa ľudí ho hejtuje ale ak viete ako ho správne používať a nanášať, je super, avšak po mojom bližšom skúmaní sa v skincare problematike som usúdila, že je na mňa príliš mastný a potrebujem niečo ľahšie).

Preto som si vybrala Catrice HD Liquid Coverage, ktorý ma presvedčil nielen skvelými recenziami ale aj sľubnou tekutou textúrou (bude teda na pleti ľahký), matným finishom (mastná časť pleti to ocení) a dobrou krycou schopnosťou. 

Zloženie
AQUA (WATER), DIMETHICONE, TALC, PEG-10 DIMETHICONE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, POLYPROPYLENE, ISODODECANE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, NYLON-12, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, HYDROGEN DIMETHICONE, GLYCERIN, MAGNESIUM SULFATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, METHICONE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SILICA, ALUMINUM HYDROXIDE, PROPYLENE CARBONATE, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM DEHYDROACETATE, PHENOXYETHANOL, BENZOIC ACID, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).
Aplikácia a konzistencia
Ja mám rada nanášanie make-upu pomocou štetca. Môj predchádzajúci make-up mal hutnú, pastovitú konzistenciu a tento je oproti tomu naozaj tekutý, riedky a aplikuje sa pipetou. Stačí jedna kvapka na jedno líce a druhá na druhé, krásne vám to stačí na rozotretie po celej pleti. Je možné, že kvôli tekutosti make-upu bude lepšia aplikácia pomocou hubičky a vklepávania do pleti. Neskúšala som, pretože som zvyknutá na štetec (rovno zrezaný, ním takisto viac vklepávam ale kombinujem aj s rozotieraním).

S pipetou je potrebné dávať pozor, aby vám make-up nekvapol na tričko alebo niekde mimo fľaštičky. Ja som hneď pri druhom použití obstála so špinavým rukávom na svetri :/ Odvtedy som opatrnejšia Kvapnem po jednej kvapke na obe líca, zatvorím a až tak rozotieram so štetcom :)

Efekt/Výsledok
Prvých pár sekúnd cítite dosť vodovitú vrstvu, ktorá na pleti pomaly usýcha, prispôsobuje sa tónu a zaschne do peknej matnej vrstvy (naozaj to pôsobí ako "second skin" čo uvádzajú v oficiálnom popise). Už pri prvej vrstve vidieť vynikajúcu kryciu schopnosť. Bála som sa, že budem potrebovať niekoľko vrstiev, aby som pigmentácie prekryla a potom to bude vyzerať extrémne hrubo či "omietkovo"  ale vôbec nie. Stačí jedna a pigmentácie sú prirodzene prekryté, čo mne osobne stačí :)

Je potrebné dávať pozor pri obliekaní sa, pretože sa dosť obtiera a zanecháva fľaky. Nie je vodeodolný a nemá ani SPF. V ponuke je veľké množstvo odtieňov (u nás najmä osem najsvetlejších). Ja mám pleť dosť svetlú a len tak naslepo som si vybrala 010 Light Beige so žltým podtónom. Trafila som perfektne, no po správnosti, ak si nie ste isté svojou farbou, choďte do drogérie a vyskúšajte si testery :) Myslite ale aj na to, že i v niektorých predajniach skresľuje ich umelé svetlo, najlepšie by bolo vyberať na svetle prirodzenom, to však nie vždy úplne ide.
Zdroj: catrice.eu
Make-up naozaj vydrží aj celý deň (nie dokonale, ale drží), akurát sa v niektorých recenziách spomína, že rýchlo oxiduje a mení farbu na tmavšiu. Všimla som si to trochu aj ja, ale práve vďaka tomu mi poskytne ešte prirodzenejší výsledok, než po bezprostrednej aplikácii, kedy je o čosi svetlejší než potrebujem.

P.S.: Doplním poznámku o slnečnej ochrane, ktorú tento make-up neobsahuje. V komentároch na Instagrame som bola upozornená, že SPF v make-upe nestačí. Mne je táto informácia jasná ako facka dávno a ani by mi nenapadlo spoliehať sa na to, lenže vďaka tomu mi došlo, že iným to jasné nemusí byť, a preto píšem aj sem - VŽDY, to znamená VŽDY pod make-upom používajte krém s SPF (či už make-up samotný má alebo nemá SPF). Každodenné nosenie SPF je totiž základom celej starostlivosti o pleť.

Nasledujú moje porovnávacie fotky, nie sú dokonalé, ponáhľala som sa do práce ale berte na vedomie, že tu nie je žiadny filter, retuš, hra so svetlom, nič. Proste surová fotka pleti tak ako je, pred a po použití make-upu. Môžete vidieť, že silnejšie pigmenty ešte trošku vidno, no ja to mám takto rada, ďalšiu vrstvu už nechcem nanášať :) 
Vôňa a balenie
Vôňu nemá nijak výraznú. Neurazí ani neočarí. Balenie ma zaujalo viac. Je to ťažšia, matná fľaštička z hrubého skla. Veľmi vkusná. Po otvorení vytiahnete pipetku, z ktorej make-up kvôli riedkej konzistencii sám kvapká. Treba dávať pozor, aby ste si tak fľaštičku hneď nezašpnili. Vyžaduje sa preto opatrnejšia manipulácia :) Ide o 30 ml, no ak si rozrátate, že na jedno líce potrebujete jednu kvapku, predpokladám, že make-up vydrží dlhšie ako pol roka. Uvidíme.

Hodnotenie: 4,5/5 

Záver: Určite make-up silno odporúčam. Urobí pekný výsledok, prekryje čo treba a je ľahučký. Pol boda dole iba pre chýbanie SPF ( ja osobne mám rada, keď mám SPF aj v podkladovom kréme aj v make-upe, pretože ak náhoodu vynechám nejaké miesto, môže to ešte zachrániť aj ten make-up, taká dvojitá ochrana pre môj dobrý pocit :D). V konečnom dôsledku som ale natoľko spokojná, že pri ňom ostanem určite nejakú dobu a k Dermacolu sa už tak skoro nevrátim (a možno vôbec). Myslím, že Catrice bude oveľa lepšou alternatívou aj v lete, pretože nie je tak "ťažký" :)

Čo hovoríte?

Ak chcete, sledujte ma aj na Instagrame ;) 





Veľmi dlhú dobu som na tvár používala vysoko krycí make-up od Dermacolu (Barrandov studio), ktorý väčšina silno hejtuje 😅 Ja sa však nemôžem doteraz sťažovať 🤷🏼‍♀️ Chcelo to chvíľku na zistenie, ako ho správne aplikovať, aby nevyzeral ako omietka, no so správnym množstvom (totálne minimum) to nebol nikdy problém a výsledok bol naozaj prirodzený akokoľvek nereálne to pre niektorých znie😊 (používala som ho asi 6 rokov #trustme) . Nedalo mi však a KONEČNE som vyskúšala aj niečo iné a to konkrétne @catrice.cosmetics HD Cover Liquid, pretože som naň asi nevidela jedinú zlú recenziu👏🏻🤩 a už viem prečo... . Bez skúšania v drogérke som si cez net objednala odtieň 010 Light Beige a nemohla som trafiť lepšie! 😍 Kým dovtedy som musela miešať 2 odtiene Dermacol make-upu, aby mi odtieň vyhovoval, s ním už nemusím 🥳 Krásne sa vstrebe do pleti a zanechá matný finish. . . Čo sa týka krytia, zostala som príjemne prekvapená 😳Napriek omnoho, omnoho redšej konzistencii než mal Dermacol, kryje bravúrne už v prvej vrstve a na pleti je menej zaťažujúci. Drží v pohode celý deň, akurát, že sa celkom slušne obtiera, resp. ak si nedávate pozor máte fľaky na oblečení, či vankúši alebo priateľovom tričku 🙈🙈 lenže, to robil aj Dermacol, čiže za nejaké mínus to nepovažujem 😊 . Ak by mal ešte aj SPF, bol by to zrejme dokonalý make-up, no aj tak pri ňom na nejakú dobu zostanem 😊👌🏻možno to budú roky, podobne ako pri predchádzajúcom 😅 . Ó a dá sa vraj aj vrstviť do ešte väčšieho krytia, avšak neskúšala som, pretože zatiaľ nepotrebujem 😊🤷🏼‍♀️ Na blogu onedlho pribudne aj celý článok s recenziou, kde bude tiež porovnávacia fotka pleti bez/s make-upom 😊 . Majte pekný deň 💖 . . . . . @catrice_cosmetics_sk #nadobresalahkozvyka #catrice #makeup #beautyreviews #recenziekozmetiky #beautyblogger #instabeauty #slivakblogger #instablogger #catricecloseup #HDLiquid #catriceHDLiquid
Príspevok, ktorý zdieľa @ recenziekozmetiky,

5 komentárov:

  1. Ja ho mám taky a zatím jsem s nim spokojena :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Makeup je taký priemerný a nie všetko sa dá zakryt makeupom

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S prvou časťou vety nesúhlasím ale s druhou áno :D

      Odstrániť
  3. Můj úplně nejoblíbenější make up :)

    OdpovedaťOdstrániť