štvrtok 21. mája 2020

O značke: Benton

Benton je farmaceutická značka skincare, založená kórejským doktorom, Jang Won a jeho bratom Chae Won Lee v roku 2006 (niekde píšu 2007, niekde 2011, vychádzala som z časovej osi na ich stránke).  V roku 2011 sa dostali na trh globálne. Teraz exportujú výrobky do 40 krajín sveta. 

Prvým produktom na trhu bola esencia s obsahom slimačieho a včelieho jedu. Túto esenciu vymyslel Jang Won, aby svojmu mladšiemu bratovi pomohol s citlivou pleťou a alergiou. 

Názov "Benton" bol inšpirovaný filmom "The Curious Case of Benjamin Button" (v Kórei bol film pomenovaný ako "Time of Benjamin Button goes back" a je vlastne o mužovi, ktorý s pribúdajúcimi rokmi nestarne ale naopak, mladne). Kvôli zlej výslovnosti priezviska Button, ktoré znelo ako Benton, dostala značka toto pomenovanie (z toho som sa strašne smiala :D názov vymyslený "na kolene" :D). 

Jang Won Lee hovorí: "Každý chce byť mladý  a krásny, preto chceme vrátiť čas s ekologicky prospešnými produktami." To je motto Bentonu, tiež prevzaté z myšlienky filmu. 

Ich produkty sú vyvíjané hlavne pre citlivú pleť, náchylnú na alergické reakcie, s rizikom vzniku začervenania. Všetky sú vyrábané v Kórei, netestované na zvieratách (majú označenie cruelty-free aj na obale). Označujú sa aj ako:
#CLEAN BEAUTY #GREEN BEAUTY
#CRUELTY FREE #ECO-FRIENDLY
#VEGAN-FREINDLY #SOCIAL CONTRIBUTION

Kozmetika tejto značky sa delí do dvoch línií:

  • so slimačím slizom, včelím jedom a materskou kašičkou včiel (royal jelly) 
  • s aloe vera
Benton usiťuje, že všetky produkty sú bez parabénov, škodlivých chemikálií, alkoholu či sulfátov. Takisto sa vyhýbajú komedogénnym látkam. Okrem skincare kozmetiky (masky na tvár, esencie, séra, tonery) majú napríklad aj krém na ruky.  Bratia však neprestávajú a vyvíjajú stále nové a nové veci. 

Hlavnou ideou je vyrábať produkty, ktoré sú "enviromentally friendly" a používať zložky, ktoré naozaj pleť hoja, bez vzniku iritácie.
Problém, ktorý poškodil meno Bentonu
V roku 2014 mali tak trošku prúser, kedy od používania odradili množstvo užívateľov. Vyšla totiž várka Snail Bee High Content Essence, ktorá bola kontaminovaná. Dávka, ktorá bola kontaminovaná mala dátum výroby 3.5.2014. Tí, ktorí si esenciu vtedy kúpili pozorovali divnú farbu výrobku a zarobilo im to vraj na breakout, červené vyrážky a veľmi upchaté póry. Sympatické je, že kontamináciu priznali aj samotní bratia a všetkým, ktorí o to požiadali, vrátili za esenciu peniaze. 

Čo bolo pravým dôvodom som sa nedozvedela ale veľa sa píše o tom, že konzervanty, ktoré Benton používa, nie sú tak úplne stabilné. Je to z toho dôvodu, že sa drží striktne prírodných zložiek v INCI a preto aj konzervanty nepoužíva chemické ale prírodné, tie nie sú tak dobre predvídateľné a veľa užívateľov apelovalo na výrobcov, aby prižmúrili očko a predsa tam tieto chemické, ale zato stabilné konzervanty dali. 

Oni nevyslyšali prosby úplne presne ale na ich oficiálnej stránke môžete nájsť odpoveď na otázku, či sú výrobky stabilné. Tam odpovedajú, že pridali Pentylene Glycol, čo je humektant a zároveň látka, ktorá PODPORUJE účinok obsiahnutých konzervatov a zvyšuje celkovú stabilitu kozmetických výrobkov. Urobili tak u všetkých Benton produktov vyrobených od januára roku 2016.   

Recenzie na tomto blogu:

Zdroje: 
bentoncosmetics.com
koreankiwibeauty.net
yesstyle.com

Mali ste už niečo od tejto kórejskej značky?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára