piatok 1. novembra 2019

Porovnanie: Revolution Skincare vs. The Ordinary 10% niacínamid + 1% zinok

Chcelo to dlhý čas, kým som sa dostala k napísaniu nového článku, no povedala som si, že jeden z týchto produktov si zaslúži pár slov chvály. Ak teda aj vy chcete vedieť, ktorý je trošku lepší, odpoveď nájdete nižšie ;) 
Je lepší Revolution Skincare 
alebo The Ordinary niacínamid + zinok?

1. Samotná značka 
Každý vie, že The Ordinary so svojím jednoduchým a zároveň presným pomenovaním a zložením produktov tu bol prvý a zožal tým veľký úspech. Makeup Revolution sa dovtedy venoval iba dekoratívnej kozmetike a do "pleťovky" sa pustil až nedávno. Výsledkom je tak trochu "kopírka" samotného The Ordinary. Podobne ako TO, dali do predaja séra určené na pleť, predávané pod názvom "Revolution Skincare". Konkrétne pomenovania sa pritom vo veľkej miere vôbec neodlišujú od produktov The Ordinary. Typickým príkladom je aj 10% niacinamide + 1% zinc, ktoré porovnávam v článku. Preto tu dostane Revolution mínus, keďže neprišlo s novým nápadom, no na druhej strane musím povedať, že nápad tak úplne neokopíroval. Zloženie totiž napovie, že si nad produkt aj sadli a porozmýšľali ako ho ešte viac vylepšiť, čo zas oceňujem. 
2. Cena a dostupnosť
Keď privrieme jedno oko, je takmer rovnaká. U nás sa však musí pozerať aj na dostupnosť, pretože kúpiť The Ordinary u nás je ťažšia a zároveň aj drahšia záležitosť. Miestne e-shopy si dávajú obrovské prirážky a ak nechcete preplácať tak musíte objednať priamo od dodávateľa The Ordinary a to je Deciem (alebo iné zahraničné stránky), kde však poštovné neplatíte až pri objednávke nad niekoľko desiatok eur. V konečnom dôsledku sa to asi aj tak oplatí viac, než platiť prirážku + poštovné slovenským e-shopom (aj tak ich nie je veľa). V Kanade (odkiaľ The Ordinary pochádza), za sérum zaplatíte cca 6 €, zatiaľ čo za Revolution (v Anglicku, odkiaľ pochádza) zaplatíte asi 8 €. Stále je to však veľmi prijateľná cena

3. Vzhľad a veľkosť
Poďme k samotnému produktu. Obal u Revolution je trošku širší, čierny, fľaštička je v ňom lepšie zaistená. The Ordinary má obal užší, biely, matný a fľaštička v ňom tak trošku "lieta". Úprimne sa mi krabička navonok pozdáva viac u TO, no keď vytiahnete fľaštičky oboch a porovnáte, jasným víťazom sa u mňa stáva Revolution. Fľaštičku osviežuje lem vrchnáka vo farbe Rose Gold, pôsobí to luxusnejšie. Inak sú fľaštičky takmer identické, najmä vo veľkosti. Obe totiž objemovo majú 30 ml, sú sklenené a majú kvapátko. 
4. Zloženie 
Jeden z hlavných bodov, kde sa dosť odlišujú. 
a) Revolution
Voda je ako prvá ingrediencia, Propanediol druhá a niacínamide so zinkom tretia a štvrá.  Ďalej nasleduje Glycerin, Butylene Glycol, Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate a Disodium EDTA. Čo to znamená? 
Voda na prvom mieste znamená, že produkt hydratuje (zároveň je voda základom, v ktorom sú ostatné látky). Niacínamid má mať 10% a je až tretia ingrediencia, medzi ním a vodou je propanediol (ktorého je teda logicky viac než 10%). To vysoko hydratujúca ingrediencia a zároveň humektant. Takisto piate miesto, hneď za niacínamidom a zinkom patrí silno hydratačnej látke (o ktorej sa môžete dozvedieť viac aj z tohto článku) glycerínuČo vyplýva z toho všetkého je, že Revolution urobili "pretty hydrating" produkt, kde ale stále dominuje aj zázračná látka v podobe niacínamidu. Prakticky tak urobili dva v jednom, najmä pre ľudí s dehydrovanou či suchou pleťou. 
Čo sa týka ďalších látok v zozname, tak Butylene glycol napomáha penetrácii niacínamidu a zinku hlbšie do pleti a posledné 3 ingrediencie sú konzervanty. Zapezpečujú teda, aby produkt vydržal čo najdlhšie a nijak sa neznehodnotil. 

b) The Ordinary 
Tiež prvá voda ale niacínamid je hneď druhý. Pentylene Glycol tretí, ktorý pomáha zmiešať niacínamid so zinkom a podobne ako Butylene Glycol pomáha aj ich lepšej penetrácii do pleti. Nie je to ale natoľko hydratujúca zložka ako Propanediol u Revolution. Štvrtý je zinok, piaty Dimethyl Isosorbite, šesť Tamarindus Indica Seed Gum a postupne ďalej Xanthan Gum, Isocetheth 20, Ethoxydiglycol končiace konzervantmi ako Phenoxyethanol či Chlorphenesin. Nič prehnané, dobre nakombinované ako to je u TO zvykom, jedine, že nie natoľko hydratujúce ako Revolution. 
5. Efekt a dojem
Pred Revolution som stihla spotrebovať asi 3 fľaštičky The Ordinary. Veľmi dobre som teda poznala konzistenciu a efekt pre moju pleť. Dnes som v polovicu druhej (druhej!!) fľaštičky od Revolution a myslím, že som už tiež kompetentná povedať plnohodnotný rozsudok na základe vlastných skúseností :)

The Ordinary je konzistenciou o čosi hustejšie sérum, ťahavejšie, pre niekoho lepkavé (mne to až tak nevadilo, kým som neskúsila Revolution :D ) a pleť sa po jeho použití mierne stiahne, niekomu dokonca spôsobovalo aj šupinkovanie pri mixovaní s inými kozmetickými produktami.

Revolution je oproti tomu veľmi jemné a redšie. Vodovejšia konzistencia sa však lepšie absorbuje, nesťahuje pleť a nie je vôbec lepkavé. Zároveň cítite lepšiu hydratáciu. Za mňa je použitie Revolution príjemnejšie a efekt pritom zostáva rovnaký. Viac o efekte si môžete prečítať v recenzii na The Ordinary, to sa nijak nelíši od Revolution :) 
Záver
Povedala by som, že výber  závisí na type pleti. Suchá či dehydratovaná so sklonmi k akné ocenia Revolution Skincare viac než The Ordinary.  Ak zas máte pleť citlivú na konzervanty čítajte INCI, pretože konzervanty majú odlišné. Jedny vám nemusia robiť nič a druhé môžu dráždiť, tak vymeníte a máte po probléme. Za mňa je ale po odskúšaní jednoznačným víťazom Revolution. Mám pleť zmiešanú a dehydratovanú a vidím používaním značný rozdiel. Takisto mám pocit, že Revolution je bezpečnejšia voľba ak chcete niacínamid prvýkrát kúpiť a neviete ktorý :) 

Skúšali ste už niečo od Revolution Skincare? 

Sledujte ma aj na Instagrame: @recenziekozmetiky

6 komentárov:

  1. Ja som prv chcela ten od The Ordinary, ale asi si kúpim Revolution. Moja pleť je tiež zmiešaná čiže viac sa mi to asi hodí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Revolution-om nepokazíš nič, The Ordinary by mohol aj nemusel sedieť :) Dúfam, že budeš spokojná aspoň tak ako ja :)

      Odstrániť
  2. První mě lákal The Ordinary ikdyž jsem zatím ještě nic nevyzkoušela. A teď mě také láká Revolution, tak uvidíme kterou značku vyzkouším jako první :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tiež ma naprv oslovilo the ordinary, ale po prečítaná článku som zmenila názor :P

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Čiže pleť si najprv napr. večer poriadne odlíčim, nanesiem (rozhodla som sa pre Revolution) tento produkt a nakoniec natriem hydratačným krémom? :)

    OdpovedaťOdstrániť