utorok 7. januára 2020

Porovnanie: CeraVe Hydrating Cleanser vs. CeraVe Foaming Cleanser

Ikonické "čističe" (aj vám to po slovensky znie ako pre WC a nie pre pleť? ) tejto doby - CeraVe Hydrating/Foaming Cleanser si zabezpečili oprávnené miestečko na skincare trhu. Lacné, výborne namiešané a ľahko dostupné. Človek by povedal, že vybrať z dvoch možností ten pravý nedokáže fakt iba neandertálec, ktorý nemá o svojej pleti ani šajnu ale "e-e". Samozrejme, že ide o "true story" a tak som mala možnosť porovnať a vyskúšať oba. Poďme po poriadku...

Typ pleti nie je na obale napísaný iba pre srandu králikov...
Všade sa písalo aký úžasný je Hydrating Cleanser, všade na fotkách som sa stretávala iba s chválami na tento "čistič" a Foaming sa mi zdal len ako menej známy brat úžasného kolegu s hráškovozeleným vrchnákom. Naštudovala som si, že Hydrating je skôr taký čistiaci krém a Foaming je gél. Keďže mám s gélmi zlé skúsenosti, tak som si samozrejme zadovážila Hydrating. Ten je určený na normálnu až suchú pleť, Foaming na normálnu až mastnú. 

Vravím si "o-ou, čo teraz?" (mám zmiešanú a dehydratovanú). Ako vidíte, ani na jednom nie je napísaná aj zmiešaná, čiže prípady ako ja môžu ostať zmätené a urobiť si ententiki, aby zistili, ktorý z nich bude lepšia voľba. Keďže aj zmiešaná alebo dokonca mastná pleť potrebujú hydratáciu, chvíľu som si nahovárala, že Hydrating by mal vyhovovať tak či tak, no po dvojtýždňovom skúšaní som pochopila, že kamaráti nebudeme. 

Čo majú spoločné? 
Bez parfumácie, hypoalergénne, nenarúšajú prirodzenú bariéru pokožky, obsahujú 3 skupiny ceramidov (ktoré sa aj prirodzene zložkou pokožky). Balenia sú rôzne, ja som oba kúpila v 236 ml verzii. Ak ale neviete aký kúpiť, začnite s najmenšími baleniami 88 ml (cca 6 € za kus). Pri jednom použití stačia 2-3 stlačenia pumpičky (ak teda máte balenie 236 ml a viac, ktoré pumpičku má). 

Takže si týchto dvoch krásavcov pekne krásne opíšme. Začneme s "vyhajpovaným" Hydrating Cleanserom...
Moje skúsenosti s Hydrating Cleanser-om 

Zloženie CeraVe Hydrating Cleanser: Purified Water, Glycerin, Behentrimonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol, Ceramide 3, Ceramide 6-II, Ceramide 1, Hyaluronic Acid, Cholesterol, Polyoxyl 40 Stearate, Glyceryl Monostearate, Stearyl Alcohol, Polysorbate 20, Potassium Phosphate, Dipotassium Phosphate, Sodium Lauroyl Lactylate, Cetyl Alcohol, Disodium EDTA, Phytosphingosine, Methylparaben, Propylparaben, Carbomer, Xanthan Gum

Hydrating Cleanser je, ako som spomínala, pre normálnu až suchú pleť. Pri používaní bol extrémne príjemný a naozaj hydratačný, no moju pleť skôr mierne zhoršoval než zlepšoval. Konzistenciou ide o taký príjemný čistiaci krém

Používala som ho najprv večer po odlíčení dvojfázovým odličovačom. Týždeň som skúšala aplikáciu na navlhčenú pleť a týždeň na nenavlhčenú, ani jedno ani druhé nerobilo nejaký výrazný rozdiel. Príjemnejšie však pre mňa bolo používanie na navlhčenú pleť. Následne opláchnete a pokračujete s ďalšími krokmi vo vašej skincare. Potom som ho začala používať iba ráno keď som vstala, každý druhý deň. A nakoniec skončil v sprche, kde je doteraz. 

Hlavnými zložkami sú 3 skupiny ceramidov a hydratačná bohyňa kyselina hyalurónová. Keď si čistíte pleť, máte pocit zamatovej vrstvy na pleti, vláčnej a vynikajúco hydratačnej. Žiadny podobný čistiaci produkt som dosiaľ ešte neskúšala. Používanie bolo naozaj príjemné, no mne osobne pri každodennom používaní vznikla zakaždým najmenej jedna nová vyrážka. Tak som zmenila taktiku a začala som ho používať iba každý druhý deň ráno. Bolo to lepšie ale aj tak sa pleť nijako výrazne netešila z tohto čistenia. Nakoniec som ho šupla do sprchy a prišla som na to, že tam už aj ostane. Nečistím si ním tvár pri každom sprchovaní ale tak 2 - 3x do týždňa a takto to vyhovuje, nezlepšuje ani nezhoršuje pleť, chcem ho už len spotrebovať.
Osobne mám pocit, akoby bol pre moju pleť "príliš". Príliš uzatvárajúci, príliš hydratačný, príliš dusiaci než čistiaci. Je to kvôli tomu, že ja mám pleť zmiešanú, dehydratovanú a problematickú. Po skúsenostiach s týmito dvoma "čističmi" sa už dokonca prikláňam aj k tomu, že pleť mám zmiešanú, no s prevahou mastnej zložky. Toľká hydratácia mi preto robila zle ale som si istá, že pre všetkých so suchou či citlivou pleťou bude Hydrating Cleanser zázrak. 
Cerave Foaming Cleanser

Zloženie: Purified Water, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Glycerin, Sodium Lauroyl Sarcosinate, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate and PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Niacinamide, Propylene Glycol, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Ceramide 3, Ceramide 6-II, Ceramide 1, Hyaluronic Acid, Cholesterol, Sodium Chloride, Phytosphingosine, Citric Acid, Edetate Disodium, Dihydrate, Sodium Lauroyl Lactylate, Methylparaben, Propylparaben, Carbomer, Xanthan Gum

Toto už bola iná šálka kávy. Foaming Cleanser je určený na normálnu až mastnú pleť a do tohto rozmedzia sa niekde zaradzuje aj tá moja. 

Obsahuje, podobne ako Hydrating, 3 skupiny ceramidov, kyselinu hyalurónovú ALE POZOR, ešte aj NIACÍNAMID. Konzistenčne ide o priehľadný gél, ktorý pri vmasírovaní do pokožky začne mierne peniť. 

S použitím to bolo podobne ako pri Hydrating, tu mi ale ani po každodennom užívaní žiadne nové vyrážky nevznikali, no pleť bola o dosť suchšia. Narozdiel od Hydrating Cleanseru, Foaming nehydratuje, skôr vysúša ako je u gélov zvykom. Preto som sa rozhodla používať ho iba každý druhý až tretí večer, niekedy aj keď vstanem. Zatiaľ (musím poklopkať) mi po ňom nevznikla ani jedna nová vyrážka, či už som ho použila večer alebo ráno. Nikdy nič, no bez následnej aplikácie krému na tvár sa nezaobídnem (u Hydrating by sa to dalo). 

Napriek tomu, že nehydratuje, je u mňa oveľa lepšou voľbou, keďže po ňom ozaj cítim, že je pleť čistá a hlavne dýcha. Na mastnú pleť odporúčam všetkými desiatimi. Zistenie - niacínamid je už moja droga! 
Záver
Ak máte zmiešanú pleť asi budete musieť skúšať metódu podobnú mne - pokus/omyl. Tiež som si myslela, že Hydrating Cleanser má väčšiu šancu uspieť než Foaming, keďže viac hydratuje, má krémoú formu a tým pádom bude jemnejší, no mýlila som sa a následne kúpený Foaming Cleanser na mojej zmiešanej, hoci dehydratovanej pleti, vyhral. 

U oboch som taktiež skúšala ako očistia pleť od make-upu samotné, teda bez použitia dvojfázového odličovača predtým. Efekt nebol 100%, ani jeden neodstránil úplne celý make.up, takže použitie v dvojitom čistení je úplne adekvátne :)

Sledujte ma aj na Instagrame: @recenziekozmetiky

2 komentáre:

  1. Skvelá recenzia! Túto značku poznám najmä zo zahraničia, no sama s ňou žiadnu skúsenosť nemám. Avšak ako tak pozerám na oba produkty, asi by mi vyhovoval viac ten druhý, nakoľko mám podľa popisu podobný typ pleti, ako ty :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za prečítanie :) Ak by náhodou nesadol tak aspoň vieš, že budeš zrejme predsa len druhá kategória :D Ale inak sú oba fakt super, len treba poznať svoj typ pleti :)

      Odstrániť