streda 1. augusta 2018

3 internetové beauty nezmysly, ktorým sa radšej vyhnite

Väčšina z nižšie spomenutých "beauty hackov" mne skôr vyrazila dych a prečítala som si o nich po prvýkrát. Neverím, že toto niekto ozaj robí, no bolo to až natoľko šokujúce, že to napíšem aj vám, čo na to poviete :D Dúfam len, že sa ešte nedáte inšpirovať! 

1. Ruky preč od kokosového oleja na tvár

Ako face moisturizer sú naozaj lepšie alternatívy! Aj keď je kokosový olej všemocný a všetranný zázrak, ktorý je v súčasnsoti naozaj v kurze, netreba ho nasilu používať úplne všade. Do varenia a do vlasov - žiadny problém ale na hydratáciu pleti? Brrr. Iba ak máte dokonalú pleť bez akéhokoľvek náznaku akné alebo pokožku suchú ako Sahara, inak si koledujete o poriadne upchaté póry.


2. Fixovanie make-upu tužidlom lakom na vlasy 

Áno, aj toto niekto reálne robí a považuje za "beauty hack". Zrejme si ten človek v tú chvíľu neuvedomí, že zloženie tužidla v spreji môže hlavne podráždiť pleť, totálne ju vysušiť a zanechať make-up fľakatý. Takže konečný výsledok - prehra. Lepšia voľba je buď transparentný púder alebo špeciálny sprej na zafixovanie make-upu.

3. Zmatnenie pleti tuhým deodorantom

Okej došiel vám zmatňujúci púder, nepomáha žiaden SOS zmatňujúci gél, drogérka je zatvorená a na vašej pleti sa dá vyprážať ale tuhý deodorant? Really? Je pravda, že spomaľuje potenie v oblasti podpazušia, no bohužiaľ, produkciu mazu na pleti nijak zvlášť neporieši.Obsahuje dokonca i púdrové čiastočky, no na pleti môžu vypáliť úplne ináč ako v podpazuší - začervenaním a vyrážkami kvôli upchatým pórom. Až ma striaslo!

Prekvapilo?

12 komentárov:

  1. Ani som o týchto "beauty hackoch" nepočula a určite by som ich ani nevyskúšala no verím, že sa nájdu aj výnimky, čo to určite skúšali :D
    www.DanyCuks.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja teda kokosový olej používam len na odličovanie očí momentálne a nemôžem sa sťažovať. Lepšiu vec som nikdy nemala. Zatiaľ vždy ma oči štípali alebo som ich mala podráždené ale kokosový olej je pecka. A nie raz som ho taktiež použila aj na tvár a nejak mi vyhovoval, tak neviem :)

    Klaudia Duranova BLOG  / check my IG

    OdpovedaťOdstrániť
  3. 2. a 3. bod by mě teda vůbec nenapadl. Kokosový olej používám většinou na odličování odolného makeupu nebo do vlasů. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No páni! :D To bolo fakt šialené. :D Niekedy sa naozaj zamýšľam nad ľudským rozumom, že ho niečo také napadne, a potom to ten človek ešte naozaj skúša...:D Zaujímavý článok. :D ;)

    Prajem krásny večer. ;)
    Blog of Sunflower

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak takovéhle šílenosti by mě nenapadly :-D chápu ještě kokosák, já ho tedy na obličej ani tělo nepoužívám ,maximálně na večerní masáž s chlapem, ale ten zbytek je snad i o zdraví :-D pěkný článek :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já si myslím, že je to takové dost sporné.. Jako u všeho. Jsou dva tábory, kdy jeden tvrdí, že je to OK, a že s tím má dobrou zkušenost. Druhý tvrdí, že je to špatné už jenom po zdravotní stránce. Člověk asi musí usoudit sám.. Přeci jen nejsme každý stejný. :)

    Baruš z B&M&P

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kokosový olej jsem nikdy nezkoušela, ale když je to olej, asi bych si ho na obličej nedávala, přeci jenom mám spíše smíšenou pleť, takže tak :D Tužidlo na vlasy na make-up?? To mně nikdy nenapadlo. Asi by mi to udělalo pěknou neplechu na obličeji :D Vlastně ani nemám tužidlo :D Třetí bod mi přijde taky dost divný a nenapadlo by mě to :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak toto ma dosť prekvapilo :-D Ešte som o ničom z toho nepočula a snáď to doma vážne nikto neskúša :-D

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Fixovanie makeupu tužidlom, akože wtf ? :-D S tým kokosovým olejom som sa už poučila, na moju pleť, s rozšírenými pórmi katastrofa a vôbec nehydratoval. Nechápala som, prečo každému tak sedí a mne proste nič. No proste chyba je v mojej pleti. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Zmatniť pleť dezodorantom? Tak o tom som fakt nepočula a príde mi to fakt blbosť. Nenapadlo by mi to skúsiť. A tužidlo to sa mi nezdá, je to tekuté, počula som o laku na vlasy. Na výške si ním kamoška fixovala obočie aby bolo rovné no osobne som neskúšala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je fajn, že si ma upozornila! Ono to bolo myslené ako lak na vlasy ale napísala som to zle :/ idem to hneď opraviť :)

      Odstrániť
    2. V pohode ja som si myslela, že aj taký beauty trend už existuje dávať si tužidlo na pleť.

      Odstrániť