sobota 22. septembra 2018

Recenzia: Yves Rocher kamilkový odličovač a tonikum 2 v 1

Pri tých mesačných darčekoch čo Yves Rocher zákazníkom stále ponúka, dokážem iba málokedy odolať. Stále si jendoducho nájdem produkt, ktorý chcem vyskúšať a takýmto spôsobom som si vzala aj tento Harmančekový odličovač a toner v jednom. Očarila ma v obchode hlavne vôňa, ktorá sa ale vzápätí stala dôvodom, prečo ho nedokážem spotrebovať...ako je to možné?

Popis z obalu: Pre všetky typy pleti. Obsahuje výťažok z bio rumančeka. Jemne odličuje, chráni a zjemňuje pokožku (testy in vitro na výťažky z rumančeka)Aplikujte ráno a večer pomocou kozmetického tampóna na tvár a oči. Nie je nutné oplachovať. Dermatologicky a oftalmologicky testované. Viac ako 93% zloženie je prírodného pôvodu. Recyklovateľný flakón obsahuje recyklovaný plast. Bez farbív, minerálnych olejov a parabénov. 

HARMANČEK
Harmanček je známy svojimi upokojujúcimi vlastnosťami. Je pestovaný v La Gacilly podľa zásad ekologického poľnohospodárstva, vďaka čomu pomáhame chrániť nie len vašu pleť, ale i životné prostredie.

Neobsahuje farbivá, parabény, minerálne oleje a silikóny. Obsahuje viac než 93% zložiek prírodného pôvodu.

Zložky: Aqua, Methylpropanediol, Chamomilla Recutita (matricaria) flower water, Brassica Campestris (rapeseed) seed oil, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Acrylates/Vinyl Isodecanoate Crosspolymer, Parfum, Sorbic acid, Macadamia Integrifolia seed oil, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Tetrasodium EDTA, Chamomilla Recutita (matricaria) flower extract, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, linalool, Citric Acid, Potassium Sorbate, Isoeugenol



Môj názor

Pre mňa najväčší kameň úrazu tohto produktu je parfumácia. Neviem ako je to možné, ale keď ovoniavate na pár sekúnd, je harmančeková aróma úžas. Ale akonáhle som si dala odličovač pomocou tampónika na pleť, po pár sekundách tá vôňa bola tak nepríjemná, že som mala odpor tento produkt naďalej používať. Samozrejme, niekoľko krát (v núdzi) som po ňom ešte siahla, no zakaždým keď to urobím, oľutujem, a za viac ako pol roka od kedy ho vlastním, mám v balení ešte 3/4. 

Upozorňujem však, že vôňa je pri hodnotení kozmetiky vždy len subjektívna! To čo mne smrdí, vám môže v  kľude vyhovovať a aj keď znejú prvé slová odo mňa negatívne, nezatracujte ho. Odporučila by som Yves Rocheru menšie balenie tohto produktu, prípadne vzorku. 

Konzistencia je taká redšia, gélovo-krémová. Prvý kontakt s pleťou príjemne chladí, a po odlíčení a rozotretí pleť nie je vôbec vysušená, práve naopak. Cítite ako sa časť produktu až vstrebala do pleti a to mne osobne pri odličovačoch taktiež nevyhovuje. Nemám rada ten pocit, kedy si niesom istá, že pleť je úplne vyčistená a môže cez noc voľne "dýchať". 

Preto som po odličovači a toneri v jednom musela ešte siahnuť po micelárke, kde som tampónikom zotrela ešte veľa nečistoty, ktorá zostala. Preto efekt taktiež nepochválim. Nakoniec končím čistiacim gélom na tvár a tak pre mňa v tomto rituáli vychádza tento odličovač ako úplne zbytočný krok. Do hodnotenie tonizácie sa nepúšťam, keďže som ďalšou použitou kozmetikou celý produkt odstránila a chápem, že som mu nedala šancu, aby tonizačný efekt vôbec uskutočnil :D 

Balenie je 200 ml a stojí okolo 6 eur.

Hodnotenie: 1/5 

Záver: Neviem spotrebovať ani balenie, ktoré mám a určite to nie je odličovač, po ktorom by som túžila znova. 

Skúšali ste tento odličovač a tonikum v jednom? 

9 komentárov:

  1. To ma mrzí že ti produkt nevyhovuje. A tiež nemám rada ten pocit pri spaní keď cítim že pleť nie je poriadne vyčistená a nedýcha.

    Prajem ti peknú sobotu. :)
    Ďakujem za tvoju spätnú väzbu. ♡
    -Anna♡

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to je škoda. Když výrobek nevoní, není zrovna příjemné ho používat.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Takýto typ produktu som ešte neskúšala, no vyzerá zaujímavo :) Mne produkty od YR väčšinou voňajú, no tiež sa mi stala podobná vec pri telovom mlieku, tú vôňu nemôžem ani len cítiť.

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Občas se stane, že nějaká vůně absolutně nemusí vonět :) Měla jsem to takto s krémem na ruce, který jsem si odmítala na ruce mazat... no ne vždy je všechno 100%, ale klidně bych to aj zkusila, jak by to vyhovovalo nebo nevyhovovalo mně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Značku Yves Rocher milujem, no s týmto produktom nemám skúsenosť. :) Čo sa týka odličovačov tejto značky tak ja som bola veľmi spokojná s dvojfázovým s chrupavkou. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Wonderful post, dear! A big hello from Germany!
    Hugs ♥
    LIANA LAURIE

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Produkty YR už nekupuji, vadí mi, že nejsou přírodní a ještě mojí pleti nedělají moc dobře :/.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Souhlasím, ty parfemace u produktů jsou občas opravdu jeden velký kámen úrazu a je škoda, že někdy nadělají více škody než užitku, ale na druhou stranu je fajn, že někdo napíše i negativní recenzi a člověk potom ví, co vzít v potaz, pokud by do toho chtěl jít :)

    Malá Dominika

    OdpovedaťOdstrániť