piatok 21. decembra 2018

O značke: ZIAJA

Čítaj "žaja". Nakoľko som si túto značku od našich susedov maximálne obľúbila tešila som sa na hľadanie týchto informácii a musím povedať, že mňa osobne celá filozofia nadchla ešte viac (aj keď priznám sa, že som čakala možno nejakú zvýšenú pozornosť na kozie mlieko v ich výrobkoch. Nestretávam sa totiž s veľkým množstvom kozmetiky s jej obsahom, ale nevadí) 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ziaja logo

ZIAJA STORY
Spoločnosť Ziaja Ltd bola založená v roku 1989 lekárnikmi Alexandra a Zenon Ziaja v Gdaňsku (Poľsko). Teraz je po 25 rokoch jednou z najväčších kozmetických spoločností v Poľsku.

Zenon Ziaja získal svoje farmaceutické skúsenosti v nemocničnej lekárni. Vtedy mnohé lieky, najmä masti, vyrábali lekárne na mieste podľa receptúr lekárov. Zenon považoval túto prácu za veľmi zaujímavú a jeho malá produkcia sa rýchlo stala aj koníčkom. Vo svojom voľnom čase experimentoval s vlastnými receptúrami a tak sa zrodila myšlienka vlastnej spoločnosti.

Prvý výrobok, ktorý Zenon formuloval, bol prírodný olivový krém s veľmi jednoduchým vzorcom - rovnakým ako lekárske masti. Predáva sa dodnes a je už 25 rokov produktom firmy Ziaja.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ziaja oliwkowy

V prvých rokoch  Zenon a jeho manželka Alexandra robili všetko v spoločnosti sami, od výroby krémov až po ich balenie a dodávanie do obchodov po celom Poľsku. Podľa filozofie prípravy liekov boli čoskoro zavedené nové krémy. Predaj rástol rýchlo a spoločnosť musela zamestnať ľudí, aby pomohla naplniť rastúci dopyt. Zenon sa rozhodol ponechať si aspoň úlohu dodávateľa. Páčilo sa mu hovoriť s ľuďmi, zistiť, čo si myslia o jeho produktoch a čo iné môžu potrebovať.

V súčasnosti je spoločnosť Ziaja Ltd jedným z popredných výrobcov kozmetických výrobkov v Poľsku s 50 miliónmi predávaných výrobkov. Zamestnáva viac ako 700 ľudí, 450 v továrni a 250 v distribúcii po celom svete (hlavne v Európe). Spoločnosť ponúka viac ako 900 výrobkov na tvár, telo a vlasy. Výrobky Ziaja sú určené pre spotrebiteľov, ktorí oceňujú vysokú kvalitu za rozumnú cenu.

K veľkému úspechu Ziaja prispelo farmaceutické zázemie a skúsenosti. Vášeň a záväzok spolu s otvorenosťou pre potreby zákazníkov urobili Ziaju jednou z najcennejších značiek v poľskom kozmetickom sektore.

Od samého začiatku sa Ziaja riadi jasnými a jednoduchými pravidlami a predovšetkým čestnosťou voči zákazníkom. Zameriava sa na neustále zdokonaľovanie a vývoj, čo z neho robí inovatívnu  spoločnosť.V súčasnosti je  uznávaná nielen poľskými zákazníkmi, ale aj miliónmi zákazníkov po celom svete.

Zenon bol mnohokrát požiadaný o to, aby prezradil aké je tajomstvo jeho úspechu. On jednoducho odpovedá: 

"Nie je to umenie vytvárať niečo dobré a drahé, ale je  umenie vytvoriť niečo dobré a lacné."

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ziaja

V súčasnosti ponuka obsahuje približne 1000 prípravkov šetrných k pokožke a životnému prostrediu. Žiadna zo surovín nie je testovaná na zvieratách alebo kvalifikovaná ako CMR - karcinogénna, mutagénna, ovplyvňujúca reprodukciu, pričom obsah konzervačných látok je obmedzený na nevyhnutné minimum.

ZIAJA má modernú výskumnú základňu. V  laboratóriách sa prevádza výskum a vývoj, fyzikálno-chemická a mikrobiologická kontrola kvality. Obsahuje najmodernejšie kontrolné a meracie zariadenia, zodpovedné za vykonávanie záťažových testov kozmetiky a potvrdzujúce účinnosť konzervačných látok, ktorých množstvo je čo najviac minimalizované, aby sa znížilo riziko alergie. 

ZÁRUKA OCHRANY KVALITY A ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
V Ziaji sa výroba farmaceutických a kozmetických výrobkov uskutočňuje v štandarde GMP (Good Manufacturing Practice For Medicinal Products). Rastliny sa nachádzajú v ekologickej zóne príjmu pitnej vody v Kashubia. Zariadenie, miestnosti a zamestnanci sú predmetom prísneho mikrobiologického a environmentálneho monitorovania.

Ja mám už v zálohe niekoľko produktov na recenziu. Aby ste vedeli, čo môžete čakať, malý náhľad máte na foto ;) 


Čo hovoríte? 

9 komentárov:

  1. O téhle značce jsem ještě neslyšela, ale vypadá sympaticky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite niečo vyskúšaj, podľa mňa nesklame :)

      Odstrániť
  2. Už sa teším na recenzie, túto značku mám veľmi rada, najmä ich krémy sú skvelé :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To s tebou 100% súhlasím! Najmä ten denný krém z kozieho mlieka, akurát dnes som kúpila asi 3. balenie (akcia v 101-ke :D )...

      Odstrániť
  3. Ja mám od Ziaja rada ich enzymatický peeling. Rovnako majú skvelé telové peelingy. A tiež ich sprchové produkty pokožku vôbec nevysušujú.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Enzymatický peeling som tiež skúšala a bol fajn, ešte sa chystám na sprcháč s kozím mliekom :)

      Odstrániť