nedeľa 12. augusta 2018

Recenzia: Sephora čistiaci gél s výťažkom zo zeleného čaju

Ako som spomínala v článku pred 2 týždňami, moja návšteva v Brne sa nezaobišla bez návštevy Sephory, kde som si okrem masky na tvár odniesla aj čistiaci gél na tvár s výťažkom zo zeleného čaju. Zaujal ma hlavne svojim obalom, zbožňujem jednoduchosť a gél na tvár som chcela zaradiť hlavne do svojho ranného rituálu. Čo myslíte? Je to zázrak alebo priemer či totálna katastrofa? :)




Oficiálny popis produktu

Intenzivní čisticí gel s výtažkem se zeleného čaje 

Čistící gel s pročišťujícím účinkem, který zanechává pleť neuvěřitelně svěží a čistou, aniž by ji vysušoval.

Jak působí?
V rámci jediné procedury odstraní make-up, nečistoty a přebytečný kožní maz, zjemní povrchovou strukturu pleti a zúží póry.

Plusy:
- Pročišťující výtažek ze zeleného čaje.
- Svěží a hladká gelová textura pro čištění přinášející potěšení všech smyslů.
- Snášenlivost testována pod dermatologickou kontrolou. Vhodný pro všechny typy pleti, včetně citlivé.

Jak ho používat?
Ideální čistící gel pro pleť svěží a viditelně pročištěnou během jediné procedury.

Rady pro používaní:
1. Vmasírujte do vlhké pleti 
2. Rozmíchejte s vodou 
3. Opláchněte.

Zloženie: 
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Coco-glucoside, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glyceryl Oleate, Parfum, Sodium Benzoate, Citric Acid, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Potassium Sorbate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Cassia Angustifolia Seed Polysacharide, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Hydroxyethylcellulose, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lecithin, Ascorbyl Palmitate


Môj názor
Prvý dojem: Moja pleť je zmiešaná (v lete mastnejšia) a gél som si kúpila so zámerom očistiť si tvár stále keď vstanem. Prekvapil ma príjemnou čistou vôňou, ktorá zaručene nebude nikomu smrdieť, tekutejšou gélovou konzistenciou, ktorá však z tuby vyteká aj bez toho, aby ste ju stláčali (to ma troška otravovalo a musela som hneď zatvárať vrchnáčik). 

Konzistencia a aplikácia: Ako som už napísala vyššie - číra, gélová ale viac tekutá, rýchlo steká/vyteká či už po tvári alebo z tuby. Musíte čo najrýchlejšie začať masírovať krúživými pohybmi po tvári a začne sa z neho tvoriť slabá biela pena. 

Vôňa: Krásna, presne takú vôňu čistiaceho gélu oceňujem. Nielen, že pleť naozaj vyčistí ale aj vďaka samotnej vôni vám dodá extra pocit čistoty naviac. 

Efekt: Asi najdôležitejšia vec. Po opláchnutí zanechá pleť pekne vyčistenú, mierne stiahnutú a matnú, no ako všetky čistiace gély aj suchú. Preto teda bodne hydratačný krémik. Priznám sa, že ja som si ho pár krát odpustila a sledovala ako dlho pleť vydrží matná a suchá v tých horúčavách. Vyšlo mi to tak na 2 - 3 hodiny, potom si moje mazové žľazy povedali, že to už by stačilo a opäť mi dali zabrať :D Ale na druhej strane - teploty 34°C a až po 2 - 3 hodinkách pleť zmastnela opäť - nie zlé, či? 

Cena: 195 Kč / 7,60 € 


Hodnotenie: 4,5/5 

Záver: Nie je to nejaký prevratný zázrak ale slušný čistiaci gél, ktorý splní svoj účel a navyše perfektne vonia a očistí. Len kvôli mieeerne vyššej cene (v porovnaní s priemernou kvalitou), by som si ho asi nekúpila pravidelne ale aspoň raz do roka ako takú príjemnú zmenu určite! Takže odporúčam :) 

6 komentárov:

  1. Ze Sephory mě nic moc neláká, krom jejich masek :) Produkt mě teda nijak extra nezaujal :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Od Sephory mám pár výrobkov a som s nimi veľmi spokojná. Tento čistiaci gél som ešte neskúšala, ale vyzerá skvelo! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Docela dobré hodnocení bych řekla.:) Já od Sephory doposud nic neměla, u nás ve městě není dostupná, žiju v malém městě a do Brna se v poslední době moc často nepodívám a když, tak nákupy jsou spíš kolem věcí, co potřebuji nebo oblečení ve výprodejích.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Cena je v pohode a vyzerá super, ešte viac ma zaujal po tvojej recenzii :) O pár dní navštívim aj ja Českú republiku, už sa neviem dočkať :3

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já do Sephory moc nechodím, ale tento výrobek mě zaujal svou vůní. Miluji vůni zeleného čaje.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyzerá pekne, no na mňa je to dosť drahé a mám overené aj lacnejšie produkty. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť