sobota 19. januára 2019

O značke: The Ordinary

Ak ste ešte nepočuli o kozmetickej značke The Ordinary, tak by ste mali! V rokoch 2017-2018 nadobudla veľký boom i na Slovensku, i keď jej existencia siaha do čias dávnejších (nemyslím stredovek ale chcela som aby veta pekne vyznela :D). Prečo je tak populárna? Nízke ceny, jednoduché a účinné produkty, no a hlavne ich vedecky podložené účinky. Jednoducho veľa muziky za málo peňazí, čo viac si v kozmetickom svete želať? 



Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt the ordinary
zdroj: cultbeauty.com

The Ordinary je všetko len nie obyčajná. Takto znie motto original kanadskej značky, ktorá vlastne spadá pod spoločnosť Deciem, zahŕňajúcu viacero rôznych značiek. The Ordinary je pritom jednou z najlacnejších, no zároveň i najpopulárnejších. 

Celá jej veda je založená na produktoch, ktoré sú pomenované podľa účinnej zložky, akú obsahujú (nenájdete na obale siahodlhé zloženia, ide o jednu hlavnú látku, ktorá je buď vo vode či oleji a obsahuje/neobsahuje silikóny). Majú rovnaké fľaštičky (krémy tuby), na ktorých je účinná látka napísaná čierne na bielom. Jednoduché, prosté. 

Produkty sú zoradené do niekoľkých základných kategórií - antioxidanty, kyseliny, peptidy, retinoidy, vitamín C, hydratačné produkty a oleje ale aj farby či starostlivosť o vlasy a proti slnečnému žiareniu. Z každej kategórie si podľa vlastnej pleti určujete, aký produkt práve vám bude vyhovovať (všetko je podrobne opísané) a musíte dávať pozor na to, aké produkty sa môžu/nemôžu aplikovať dokopy, prípadne kedy produkty používať (iba na noc, iba cez deň, pred aplikáciou krémov a pod.). 

Všetko má svoj zmysel, no naštudovať si to trvá nejakú chvíľu, najmä ak sa v názvoch či chémii ako takej ani trochu nevyznáte. Správny výber a výsledok však stoja za to. Dôkazom sú stovky, ba až tisícky pozitívnych recenzií z celého sveta. 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt the ordinary cult beauty
zdroj: theordinary.com

Značka stavila na chémiu a vedecky podložené funkcie jednotlivých produktov, po preštudovaní ktorých sa dozviete, čo pleť jednoznačne potrebuje. Množstvo týchto účinných látok sa nachádza aj v klasických produktoch z drogérií či parfumérií, no tým, že sú v kombinácii s desiatkami iných látok, nie sú zamerané tak jednoznačne a práve tie "dodatočné" podporné ingrediencie môžu pleti škodiť. Pri The Ordinary máte istotu, že na tvár nedávate žiadnu zbytočnú chémiu, než tú, ktorú si samy zvolíte a nakombinujete. 

Za mňa je to neskutočne dokonalý koncept! Tým, že niečo z chémie viem a mám hrubú predstavu o chemických látkach, tejto kozmetike 100% verím. Páči sa mi, že nepotrebuje zo zákazníkov ťahať peniaze keď vie, že dodávané látky tak drahé nie sú a dokážu byť dostupné pre každého, kto sa chce o svoju pleť starať a udržať ju zdravú. 

Ja som si produkty dôkladnejšie preštudovala až nedávno keď som o kozmetike počula znova a už mi to nedalo. Keďže je momentálne moja pleť problematická, bojím sa pridávať na ňu čokoľvek nové okrem toho, čo som si už overila, že funguje. Po dlhom študovaní som si preto na začiatok zvolila iba jeden produkt, ktorý je na ceste ku mne a na vyskúšanie a moje výsledky sa ohromne teším. Je ním niacínamid 10% + zinok 1%(klik) a po poriadnom vyskúšaní vám určite napíšem recenziu.

Moje recenzie na TO: The Ordinary niacinamide 10% + zinc 1% 
                                           The Ordinary hyaluronic acid 2% + B5 
                                          The Ordinary glycolic acid 7% Toning Solution

Poznáte The Ordinary?? Skúšali ste už niečo?? 

Sledujte ma aj na Instagrame: @recenziekozmetiky

19 komentárov:

  1. o tejto značke som počla, ale o tom ako to funguje nie :) je to veľmi zaujímavé a rada by som od nich iečo vyskúšala :) teším sa na tvoju recenziu :)
    leekralovaa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj, vyzerá, že naozaj vedia čo robia :)

      Odstrániť
  2. Značku znám a slyšela jsem na ni dost chválu. Sama jsem ovšem zatím neměla možnost ji vyzkoušet. Třeba se k ní někdy dostanu, protože mě docela láká :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som na tom podobne, no konečne som sa aj odhodlala ničo objednať :D Uvidíme teda :)

      Odstrániť
  3. Túto kozmetiku registrujem, ale zatiaľ som sa k nej teda nedostala ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja už v poslednej dobe používam väčšinou len prírodnú kozmetiku. Vyskúšala som squalén a bol fajn v teplejšom počasí, keď nebola moja pleť tak vysušená ako teraz. Keďže ide o suchší olej, teraz v tejto zime by mi asi na hydratáciu nestačil. Čítala som o ňom, že je to zázrak na problematickú pleť, ale mne s tým nejak nepomohol. Napriek tomu rozmýšľam nad nejakým ďalším produktom od tejto značky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozmýšľala som nad ním takisto a potom som si povedala, že pôjdem na istotu keď viem, že veľa ľudí s problematickou pleťou si chválilo niacínamid a zinok tak som sa rozhodla pre to :) Možno to bude to pravé aj pre teba ;)

      Odstrániť
  5. Značku vůbec neznám, ale určitě je zajímavá ,aspon z prvního dojmu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite ešte budeš o nej počuť aj na iných blogoch :)

      Odstrániť
  6. Chcem sa opýtať,písala ste,že je dôležite vedieť čo s čím kombinovať aby pleť zle nezreagovala,neviete mi poradiť ak neviem dobre po anglicky,na akej stránke si viem kozmetiku od Deciem objednať aj s nejakými pokynmi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fú no slovenské stránky tuším ten opis čo s čím môžete a nemôžete kombinovať asi nemajú ale dosť veľa videí tejto kozmetike venovala na Youtube Katka alias Zrkadielko - tu je link: https://www.youtube.com/watch?v=rAwU08Me1oA ... možno to niečo pomôže, prípadne aj iné jej videá :)

      Odstrániť
    2. Ja som objednávala kozmetiku z tejto slovenskej stránky https://eshop.natureal.sk/sk/29_the-ordinary . Majú dostupnú väčšinu produktov, taktiež ku každému výrobku je aj popis a tiež majú na svojom blogu inšpiráciu pre režim s konkrétnymi produktmi. Ceny sú síce trošku vyššie ako na oficiálnych stránkach, ale rozdiel nie je zas až tak moc vysoký :)

      Odstrániť
    3. Aj ja som kupovala u nich ale keď budem objednávať znova, tak už pôjdem zrejme rovno cez deciem. Možno sa to troška predĺži ale ceny sú nižšie a poštovné nad 20 eur je zadarmo. A za 20 eur nazbierať produkty je podľa mňa raz-dva :)

      Odstrániť
  7. Jasné poznám The Ordinary a mám od nich dve kysliny a ešte squalane olej. Kyselina hayluronova sa mi páči a momentálne je to moje jediné sérum, ktoré si dávam na pleť každý deň. Salicyl acid mi príde slabá. Každopádne plánujem skúsiť ďalšie ich produkty. Sú fakt dosť lacné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som na tom podobne, že plánujem skúsiť ďalšie veci. Zatiaľ je v mojej rutine len ten niacínamid a zinok :) Ale inak fakt podarená značka...

      Odstrániť
  8. dnes som si objednala :
    The Ordinary
    Marine Hyaluronics - 30ml
    6.80 x 1 6.80
    The Ordinary
    Niacinamide 10% + Zinc 1% - 30ml
    5.90 x 1 5.90
    The Ordinary
    Argireline Solution 10% - 30ml
    7.20 x 1 7.20
    The Ordinary
    Matrixyl 10% + HA - 30ml
    11.50 x 1 11.50
    The Ordinary
    “Buffet” - 30ml
    14.80 x 1 14.80..tak uvidíme- poprípade napíšem dojmy. ja používam na pleť iba havlikovu apoteku- nič iné. aj sérum Cecílie je super, aj Krásna pani z klíčkou ( to mi nádherne,tak zemito, vonia).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Havlíkovú apotéku čítam veľakrát zmiešané recenzie. Jedny, že pomáha, druhé, že nerobí nič :) Musím si už aj ja urobiť vlastný názor :)

      Odstrániť
  9. super kozmetika pouzivam cca polrok, mam asi 8 produktov, dlho vydrzia, cenovo dostupne, inu kozmetiku uz nepouzivam, odporucam!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť